Yrittäjän helppo menestys

Jotkut yrittäjät onnistuvat helposti ja jotkut suorastaan vaivattoman näköisesti!  Näinhän tarinat esitellään median palstoilla. Esiintyy jopa kadehdinnan kaltaista paheksuntaa menestyksestä ja sen hedelmien nauttimisesta.

Todellisuudessa  onnistumisen ja epäonnistumisen takana on hurjasti työtä, unettomia hetkiä ja monenlaisia kriisejä sekä isoa riskin ottamista. Asioita, joita useimmat ihmiset eivät voi ymmärtää kokematta niitä itse. Vain yrittäjä tietää miltä tuntuu, kun omaisuus on riskeerattu mahdollisen tulevaisuuden  odotuksiin.  Erityisesti yrityksen alkutaipaleella vaikeudet ja vaarat vaanivat. Alle puolet aloittaneista yrityksistä selviää 5 vuoden ikään. Yli puolessa yrittäjä menettää kaiken sijoittamansa; ajan, omat ja läheistensä hermot ja tietysti myös rahan.

Omaa aikaansa, hermojaan ja rahaa säästääkseen yrittäjän kannattaisi heti alussa tukeutua ulkopuolisiin palveluihin ja asiantuntijoihin, jotka neuvovat erilaisissa pulmatilanteissa ja asioiden ennakoinnissa ja suunnittelussa.

Kaikkea ei tarvitse ehtiä ja osata tehdä itse.  Menestyminen on helpompaa, kun delegoi tukitoimintoja ja keskittyy itse yritysideaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *